Čista petica. Kad je neki kolač čista petica, onda to valja i naglasiti. Spoj pudinga, bijele čokolade i kokosa u kremi nasuprot tamnoj čokoladi je za 5+.

Tijesto: 

✦5 bjelanjaka

✦150 g šećera

✦150 g kokosovog brašna

Priprema: Istući bjelanjke, pa dodati postu­pno šećer. U čvrsti snijeg od bjelanjaka pje­njačom umiješati kokosovo brašno. Kalup dimenzije 19 x 24 cm obložiti papirom za pe­čenje, pa uliti smjesu. Peći dok ne porumeni na 180 °C, 20 – 25 minuta. Ohladiti.

Preljev:  

✦2 žlice kakaa

✦2 žlice šećera

✦1 žlica Nescaféa

✦100 g čokolade za kuhanje

✦4 žlice mlijeka

Priprema: Sve sastojke otopiti na laganoj vatri i preliti po ohlađenom biskvitu. Ohladi­ti u hladnjaku.

Krema:

✦500 ml mlijeka

✦1 puding od vanilije

✦130 g šećera

✦1 vanilin šećer

✦2 žlice brašna

✦100 g bijele čokolade

✦200 g margarina

✦50 g kokosovog brašna

Priprema : Od ukupne količine mlijeka odvo­jiti malo i umutiti puding, šećere i brašno, te ukuhati u ostatak mlijeka u gustu smjesu. Ma­knuti s vatre i dodati sjeckanu čokoladu. Mi­ješati dok se čokolada ne otopi, prekriti pro­zirnom folijom i ohladiti. Ohlađeno izraditi i dodati izrađen margarin sobne temperature. Umiješati kokosovo brašno i staviti na biskvit.

Ganache:

✦200 g čokolade

✦200 ml vrhnja za šlag

Priprema: Vrhnje za šlag ugrijati do vrenja i preliti po sjeckanoj čokoladi. Miješati dok se ne otopi. Malo ohladiti i preliti po kolaču.

Recept iz knjige „Moji čokoladni kolači

Prethodni članakTržište rabljenih traktora u Hrvatskoj je u velikom porastu!
Sljedeći članakPriprema kukuruzne silaže
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.