Biskvit:
✦6 bjelanjaka
✦150 g šećera
✦200 g mljevenih lješnjaka
Priprema: Bjelanjke miksati u čvrst snijeg pa postupno dodati šećer. Lagano umiješati pržene i mljevene lješnjake i rasporediti u kalup dimenzije 32 x 22 cm, obložen papirom za pečenje. Peći u zagrijanoj pećnici na 180 °C oko 15 minuta.
Krema:
✦6 žumanjaka
✦80 g šećera
✦250 g mascarpone sira
✦200 g Nutelle
✦500 ml vrhnja za šlag
✦200 g čokoladnih napolitanki
Priprema: Žumanjke i šećer pjenasto izmiksati dok smjesa ne pobijeli pa kuhati na pari 10 – 15 minuta cijelo vrijeme miješajući kuhačom do guste smjese. U ohlađeno umiksati mascarpone i Nutellu te pjenjačom umiješati čvrsto tučeni šlag. Na kraju dodati prstima ili u blenderu usitnjene napolitanke. Kremu premazati po ohlađenom biskvitu.
Dekoracija:
✦250 ml vrhnja za šlag
✦80 g Milka noisette čokolade
Priprema: 100 ml vrhnja za šlag ugrijati do vrenja i preliti po sjeckanoj čokoladi. Miješati dok se čokolada ne otopi, pa dobro ohladiti. U hladno uliti ostatak vrhnja za šlag, dobro izmiksati i premazati kolač.
Recept iz knjige: Moji kremasti kolači