Sastojci (za 4 – 6 čaša):
✦4 žumanjka
✦100 g šećera u prahu
✦1 vanilin šećer
✦250 g sira mascarpone
✦250 ml vrhnja za šlag
✦200 ml ohlađene crne kave
✦2 žlice ruma
✦200 g piškota keksi (12 komada)
✦kakao za posipanje
Priprema: Izmiksati žumanjke sa šećerom u prahu i vanilin šećerom pa kuhati na pari oko 5 minuta cijelo vrijeme miksajući. U ohlađeno dodati mascarpone. Dodati mekše izrađeno vrhnje za šlag i izmiješati pjenjačom. U dublji tanjur staviti ohlađenu crnu kavu pomiješanu s rumom te svaku prepolovljenu piškotu kratko umočiti i slagati u šire čaše. Uz pomoć slastičarske vrećice s okruglim nastavkom staviti kremu na njih. Ponoviti postupak dva ili tri puta. Posuti kakaom i staviti na hlađenje.
Recept iz knjige Moji kremasti kolači