Tijesto:

✦150 g brašna

✦½ žlice praška za pecivo

✦60 g šećera u prahu

✦1 vanilin šećer

✦1 jaje

✦60 g margarina

Priprema: Brašno pomiješati s praškom za pecivo i u njemu razmrviti margarin, dodati ostale sastojke i umijesiti tijesto. Ostaviti na hladnom sat vremena. Razvaljati tijesto u veličini lima, premazati marmeladom od marelica i prekriti pripremljenom kremom pa staviti peći na 180 °C, 20 – 25 minuta. Pečeno ohladiti i rezati u oblike trokuta.

Premaz:

✦100 g maslaca

✦100 g šećera

✦2 žlice vode

✦1 vanilin šećer

✦100 g mljevenih lješnjaka

✦100 g sjeckanih lješnjaka

Priprema: Vodu, maslac i obje vrste šećera staviti na vatru da zavrije, dodati lješnjake.

Glazura:

✦100 g čokolade za kuhanje

✦100 g margarina

Priprema: Otopiti na pari i glazirati vrhove trokuta.

Recept je iz knjige Moji najbolji kolači.

Prethodni članakOdržano sedmo izdanje festivala cvijeća Baška rožica!
Sljedeći članakBiološko suzbijanje krumpirove zlatice
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.