Tijesto:

✦150 g brašna

✦½ žlice praška za pecivo

✦60 g šećera u prahu

✦1 vanilin šećer

✦1 jaje

✦60 g margarina

Priprema: Brašno pomiješati s praškom za pecivo i u njemu razmrviti margarin, dodati ostale sastojke i umijesiti tijesto. Ostaviti na hladnom sat vremena. Razvaljati tijesto u veličini lima, premazati marmeladom od marelica i prekriti pripremljenom kremom pa staviti peći na 180 °C, 20 – 25 minuta. Pečeno ohladiti i rezati u oblike trokuta.

Premaz:

✦100 g maslaca

✦100 g šećera

✦2 žlice vode

✦1 vanilin šećer

✦100 g mljevenih lješnjaka

✦100 g sjeckanih lješnjaka

Priprema: Vodu, maslac i obje vrste šećera staviti na vatru da zavrije, dodati lješnjake.

Glazura:

✦100 g čokolade za kuhanje

✦100 g margarina

Priprema: Otopiti na pari i glazirati vrhove trokuta.

Recept je iz knjige Moji najbolji kolači.

Preporučujemo vam da pogledate još jedan fini recept: Vanilin roščići

Prethodni članakOdržano sedmo izdanje festivala cvijeća Baška rožica!
Sljedeći članakBiološko suzbijanje krumpirove zlatice
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.