Biskvit:
✦150 g maslaca
✦100 g šećera
✦1 vanilin šećer
✦prstohvat soli
✦3 jaja
✦8 žlica mlijeka
✦2 žlice kakaa
✦100 g prženih mljevenih lješnjaka
✦150 g oštrog brašna
✦½ praška za pecivo
Priprema: Pjenasto umutiti maslac sobne temperature, šećer, vanilin šećer i sol. Umiksati jedno po jedno jaje pa mlijeko, kakao, lješnjake i na kraju brašno prosijano s praškom za pecivo. Smjesu rasporediti u kalup za tortu promjera 26 cm obložen papirom za pečenje. Peći na 175 °C oko 20 minuta. Ostaviti da se ohladi u kalupu.
Krema:
✦500 ml vrhnja za šlag
✦200 g Lino Lade Gold
✦1 žlica kakaa
✦½ mljevene želatine (5 g)
✦3 žlice hladne vode
Priprema: Želatinu pomiješati sa 3 žlice vode i ostaviti 10 minuta da nabubri. Umiksati mekši šlag od Lino Lade, vrhnja za šlag i kakaa. Želatinu otopiti na laganoj vatri i umiksati u šlag. Premazati po biskvitu i dobro ohladiti.
Ganache:
✦100 ml vrhnja za šlag
✦50 g čokolade za kuhanje
✦50 g mliječne čokolade
✦30 g prženih sjeckanih lješnjaka
Priprema: Na pari otopiti vrhnje za šlag i čokolade. Dobro promiješati pa dodati sjeckane lješnjake. Preliti po kremi. Ohladiti prije rezanja.
Recept iz knjige Kolači za sve prigode