Suha smjesa (mjera je čaša od 180 ml):

✦2 čaše oštrog brašna – 250 g

✦1 prašak za pecivo

✦2 čaše pšenične krupice (grisa) – 250 g

✦½ čaše šećera – 100 g

✦1 vanilin šećer

Priprema:

Prosijati brašno s praškom za pecivo, dodati pšeničnu krupicu, šećer i vanilin šećer.

Nadjev:

✦1500 g kiselkastih jabuka

✦½ čaše šećera – 100 g

✦2 vanilin šećera

✦cimet po želji

I još:

✦200 g maslaca ili margarina

Priprema:

Jabuke oguliti i naribati. Dodati im šećer, vanilin šećer i cimet, te dobro promiješati.

Kalup za pečenje dimenzije 30 x 20 cm dobro namazati maslacem ili margarinom. Suhu smjesu podijeliti na 3 dijela, a nadjev na 2 dijela. U kalup prvo staviti suhu smjesu, pa nadjev.

Ponoviti još jednom suhu smjesu, pa na nju nadjev. Završiti sa suhom smjesom i po vrhu naribati maslac. Peći na 180 °C, oko 45 minuta. Malo ohladiti, izrezati na kocke i posuti šećerom u prahu.

Recept iz knjige Moji voćni kolači

Preporučujemo vam da pogledate još jedan fini recept: Voćne košarice

Prethodni članakPrinces krafne
Sljedeći članakVanilin roščići
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.