Sastojci:
1 luk,
1 mrkva,
100 g celera,
500 g fileta pilećih prsa,
80 g slanine,
2 žlice maslinova ulja,
30 g brašna,
2 žlice sherryja,
375 ml pilećeg temeljca,
sol,
papar,
mljevena paprika,
20 g maslaca,
250 ml mlijeka,
250 ml vrhnja,
18 listova tijesta za lazanje,
100 g naribanog ementalera
Priprema:
Pećnicu zagrijte na 175 °C. Luk oljuštite i narežite na kockice. Mrkvu operite, ogulite i narežite na ploške. Celer očistite, operite i narežite na komade. Pileći filet operite, posušite i narežite na rezance. Slaninu također narežite na tanke rezance. Ulje ugrijte u tavi i na njemu popržite meso s povrćem. Zatim dodajte slaninu. Pospite s 10 g brašna i ugrijte. Potom ulijte pileći temeljac i sherry i sve zakuhajte. Začinite solju, paprom i mljevenom paprikom. Maslac ugrijte u loncu i uspite preostalo brašno. Zatim ulijte mlijeko i vrhnje, zakuhajte i ostavite 2 minute na srednjoj vatri. Začinite solju, paprom i mljevenom paprikom. Kalup za lazanje premažite maslacem. Naizmjence slažite umak, ragu i listove tijesta za lazanje. Na kraju po svemu prelijte preostali umak. Pospite sirom i pecite u pečnici 30-ak minuta. Kad su pečene, lazanje izvadite iz pečnice te ukrasite celerom i poslužite.
Sočne pileće lazanje
Sočne pileće lazanje