PRIPREMITE:

70 dag gotovih kora

 

NADJEV:

50 dag mljevenog mesa

2 glavice luka

ulje

sol

papar

 

PRELJEV:
0,5 l mineralne vode

2 šalice kiselog vrhnja
4 jaja 

POSTUPAK:

Na malo ulja prepržite sitno narezani luk. Dodajte mljeveno meso (miješano, može i samo puretina ili svinjetina) i pirjajte miješajuci 10 minuta. Dodajte sol i papar po želji. U lim (35×25 cm) stavljajte red kora, red mljevenog mesa. Kore lagano smežurajte, naberite kako bi u nabore ušlo meso. Možete malo natopiti uljem, no nije potrebno ako je masnoča u mesu. Složeni sirovi kolač (odozgo je tijesto) razrežite na kocke i prelijte preljevom.
Tucite jaja, lagano posolite, dodajte vrhnje i mineralnu vodu. Prelijte preko sirovog kolača. Pecite lagano oko 1 sat. Vrlo je ukusno, izdašno, služi kao slani kolač, predjelo, a uz razne salate može biti i glavno jelo.

Prethodni članakJesensko spremanje cvijeća i ukrasnih vrsta
Sljedeći članakKokot u vinu
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.