PRIPREMITE:
70 dag gotovih kora
50 dag svježih kobasica po izboru
25 dag svježe slanine iz marinade
6 svinjskih odrezaka
6 kriški kuhane šunke
1 kg kiselog kupusa
1/4 šalice biljnog ulja
1 šalicu usitnjenog luka
1/2šalice usitnjene mrkve
2 jušne žlice usitnjenog peršina
6 zrna papra
10 klekovih boba
šalicu bijelog vina
1 l instant pileće juhe
sol
papar po ukusu
Slaninu narežite na kockice i kuhajte u vreloj vodi oko 10 minuta. Zatim je procijedite i propirjajte s usitnjenim lukom, mrkvom i ispranim kiselim kupusom. Propirjane sastojke nakon dvadesetak minuta prebacite u glinenu posudu. Dodajte začine i tekućinu, pa posudu poklopite i premjestite u pećnicu na 165 °C oko 3 sata. U me đuvremenu svinjske odreske i kobasice ispecite na ulju i potkraj kuhanja stavite u posudu. Zgotovljeno jelo poslužite na pladnju: stavite kiseli kupus s ostalim povrćem, na njega složite meso i kobasice, a uokolo kratko pečene kriške šunke. Ukrasite usitnjenim peršinom.