PRIPREMITE:
1 žlicu ulja
1 sitno nasjeckan luk
350 g mljevene govedine
225 g graha iz limenke
4 žlice krušnih mrvica
1/2 žlicice kumina
žličicu čilija u prahu
1 zgnječen režanj češnjaka
sol
svježe mljeveni crni papar
1 izmiješano jaje
glatko brašno za uvaljati popečke
ulje za prženje
Zagrijte ulje u posudi, dodajte luk i pržite na laganoj vatri dok ne omekša, ali ne potamni. Izvadite prženi luk iz posude i stavite ga u zdjelu. Dodajte mljeveno meso, grah, krušne mrvice, začine, češnjak, sol i papar, te dobro promiješajte. Postupno dodajte jaje dok smjesa ne postane kompaktna. Smjesu stavite na dobro pobrašnjenu površinu i podijelite na 8 jednakih dijelova. Dobro pobrašnjenim rukama oblikujte podjednake popečke. Prije oblikovanja, ako je potrebno, izmijesite srednji dio kako biste bili sigurni da je smjesa čvrsta i bez pukotina. Uvaljajte popečke u brašno i stavite u hladnjak dok ne očvrsnu. U veliku tavu za prženje ulijte dovoljno ulja da potpuno prekrije popečke. Pržite dok sa svih strana ne dobiju zlatnosmeđ u boju i posve se ispeku. Izvadite iz ulja i ocijedite na papirnatom ubrusu. Poslužite uz kiselo vrhnje ili taco umak. Uz to možete poslužiti tople tortille od pšeničnog brašna.