PRIPREMITE:
 700 g purećih bataka bez kostiju 
 2 žute paprike   
 2 crvene paprike   
 4 zrele rajčice   
 malo ružmarina   
 2 češnja češnjaka   
 4 kuhana krumpira   
 žlicu konjaka   
 4 žlice maslinovog ulja   
 bosiljak   
 sol   
 papar
Očistite paprike, operite ih i izrežite na listiće. Operite rajčice i  isjeckajte ih. Izrežite pureće batke na male komade i stavite ih u lonac s  uljem, ružmarinom i češnjakom. Posolite, popaprite te ravnomjerno pržite meso 15 minuta i potom ga prelijte konjakom. Dodajte paprike i kuhajte 30 minuta na umjerenoj vatri u otkrivenoj posudi sve dok paprike ne omekšaju. Povremeno polijevajte mlakom vodom.
 Oguljene i kuhane krumpire izrežite na debele kriške i zajedno s rajčicama te opranim i osušenim bosiljkom dodajte mesu. Kuhajte još 15 minuta uz povremeno miješanje.
  
		








