PRIPREMITE:
700 g purećih bataka bez kostiju
2 žute paprike
2 crvene paprike
4 zrele rajčice
malo ružmarina
2 češnja češnjaka
4 kuhana krumpira
žlicu konjaka
4 žlice maslinovog ulja
bosiljak
sol
papar
Očistite paprike, operite ih i izrežite na listiće. Operite rajčice i isjeckajte ih. Izrežite pureće batke na male komade i stavite ih u lonac s uljem, ružmarinom i češnjakom. Posolite, popaprite te ravnomjerno pržite meso 15 minuta i potom ga prelijte konjakom. Dodajte paprike i kuhajte 30 minuta na umjerenoj vatri u otkrivenoj posudi sve dok paprike ne omekšaju. Povremeno polijevajte mlakom vodom.
Oguljene i kuhane krumpire izrežite na debele kriške i zajedno s rajčicama te opranim i osušenim bosiljkom dodajte mesu. Kuhajte još 15 minuta uz povremeno miješanje.