Za tijesto:
- 6 jaja
- 15 dag mljevenih oraha
- 6 žlica šećera
- 22 dag brašna
- 12 žlica kuhane kave
- 1 prašak za pecivo
Za kremu:
- 3 dl mlijeka
- 1 vanilin šećer
- 20 dag šećera u prahu
- 4 žlice oštrog brašna
- 1 žumanjak
- 20 dag margarina
Priprema tijesta:
Pjenasto umutite žumanjke sa šećerom, dodajte kuhanu kavu, orahe i brašno pomiješano s praškom za pecivo. Na kraju lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka. Pečeni biskvit prerežite i napunite kremom, odozgo tako đer premažite s malo kreme i prelijte čokoladnom glazurom.
Priprema kreme:
Brašno i žumanjke umutite s malo mlijeka, te ukuhajte u preostalom mlijeku. U ohlađeno dodajte margarin pjenasto izrađen sa šećerom i vanilin šećerom. Tijesto premažite kremom i prelijte čokoladnom glazurom.
Recept iz knjige: Moji najbolji kolači