Pripremite za nadjev:
300 g oguljenih i mljevenih badema
200 g šećera
malo soli
150 g maslaca
2 jaja
4 žlice slatkog vrhnja
4 kruške

Pripremite za prhko tijesto (kalup 20- 24 cm) :
120 g maslaca
200 g glatkog brašna
2 žlice šećera
3-4 kapi ekstrakta od badema
naribanu koricu limuna
2-3 žlice ledene vode ili vina

Brašno pomiješajte s maslacem narezanim na kockice i šećerom i izmiksajte. Dodajte naribanu koricu limuna i ekstrakt gorkog badema pa umijesite tijesto. Tri četvrtine tijesta razvaljajte izmeđ u dvije plastične folije, stavite u kalup i pecite na 180 stupnjeva 15-20 minuta. Za nadjev izmiksajte maslac i šećer dok postane pjenasto, dodajte mljevene bademe (sameljite ih s malo šećera da ne puste masnoću), jedno po jedno jaje i na kraju slatko vrhnje. U međ uvremenu ogulite kruške, očistite sredinu i narežite ih na kockice. Pečeno tijesto malo ohladite,  temperaturu pećnice smanjite na 160. Stavite nadjev na tijesto, utisnite kruške. Razvaljajte preostalu četvrtinu tijesta pa njime pokrijte pitu. Premažite vrh tijesta s malo mlijeka i pospite mljevenim bademima. Pecite još 30-40 minuta na 160 stupnjeva.

Prethodni članakŽličnjaci od buče
Sljedeći članakZakon o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.