1 kg junećeg repa nasjecaknog na komade
4 mrkve
peršin korijen i list
3 glavice luka 
2 lovorova lista
1 žličica papra
celer
sol

Komade repa operite i osušite. Ogulite dvije mrkve i celer, peršin i sve zajedno narežite na kocke. Ogulite luk raspolovite ga i prepecite na otvorenoj vatri. Stavite u veću posudu komade repa , nasjeckano povrće i pečeni luk. Zalijte s 1,5 litara hladne vode pa kuhajte dok ne zavri. Dodajte listove paršina i celera, pokriti posudu na pola i neka juha lagano kuha još otprilike dva sata. U međuvremenu očistite 2 mrkve, 1 luk i celer. Mrkvu i celer narežite na tanke kriške, a luk na kockice. Izvadite meso iz juhe i natrgajte ga na manje komade. Procijedite juhu u drugu posudu i stavite da zavri. Dodajte sjeckano povrće i meso i kuhajte na laganoj vatri oko 15 minuta. Na kraju juhu začinite solju, paprom.

Prethodni članakProizvodnja u staklenicima i plastenicima
Sljedeći članakRolada punjena rižom
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.