1 kg junećeg repa nasjecaknog na komade
4 mrkve
peršin korijen i list
3 glavice luka
2 lovorova lista
1 žličica papra
celer
sol
Komade repa operite i osušite. Ogulite dvije mrkve i celer, peršin i sve zajedno narežite na kocke. Ogulite luk raspolovite ga i prepecite na otvorenoj vatri. Stavite u veću posudu komade repa , nasjeckano povrće i pečeni luk. Zalijte s 1,5 litara hladne vode pa kuhajte dok ne zavri. Dodajte listove paršina i celera, pokriti posudu na pola i neka juha lagano kuha još otprilike dva sata. U međuvremenu očistite 2 mrkve, 1 luk i celer. Mrkvu i celer narežite na tanke kriške, a luk na kockice. Izvadite meso iz juhe i natrgajte ga na manje komade. Procijedite juhu u drugu posudu i stavite da zavri. Dodajte sjeckano povrće i meso i kuhajte na laganoj vatri oko 15 minuta. Na kraju juhu začinite solju, paprom.