width=4 teleća kotleta
4 kriške prženih patlidžana
4 kriške mortadele
1 luk
25 dag narezane mozzarelle
origano
40 dag guste rajčice
4 fileta inćuna ispranih vodom
2 žlice maslinova ulja
maslaca
sol
papar

Nožem napravite džep u teletini. Lagano istucite meso i potom položite jednu krišku patlidžana, jednu mozzarelle, file inćuna i krišku mortadele. Zatvorite svaki komad mesa sa 1 -2 štapića. U tavu stavite ulje i maslac te pržite kotlete s obje strane dok ne poprime zlatnu boju. Začinite ih soli i paprom. Potom ih ocijedite i držite na toplom. U istoj tavi popržite luk koji ste sitno nasjeckali, dodajte rajčicu, origano, sol i papar. Kuhajte umak 20 minuta. Ulijte 3 žlice umaka od rajčice na dno vatrostalne posude. Na umak položite kotlete, pokrijte ih preostalim umakom i poslažite preostalu mozzarellu narezanu na kriške. Stavite u već zagrijanu pećnicu na 200°C sve dok se sir ne otopi.

Prethodni članakJanjeći gulaš
Sljedeći članakPalačinke punjene povrćem
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.