Kinder lada. Kinder ili Lino Lada isti je naziv za nezamjenjiv namaz koji obogaćuje okus kremama i bez kojeg su mnogi kremasti kolači danas nezamislivi.

 width=Tijesto:
8 jaja
8 žlica brašna
8 žlica šećera
Krema:
1 puding od čokolade
5 dl mlijeka
2 žumanjka
10 dag šećera
25 dag margarina
10 dag kinderlade

Priprema tijesta: Žumanjke pjenasto umutiti sa šećerom, dodati brašno i na kraju lagano umiješati snijeg od bjelanjaka. Pečeno tijesto prerezati i premazati kremom.
Priprema kreme: Žumanjke, šećer i puding dobro razmutiti s malo mlijeka i ukuhati u ostalo mlijeko. U ohlađeno dodati pjenasto izrađen margarin i kinderladu. Izrađenom kremom puniti kolač.

Recept iz knjige: Moji najbolji kolači

Prethodni članakPogačice s kupusom
Sljedeći članakBanana torta
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.