width=25 dag makarona
30 dag rajčice – pelata
2 mlada luka
20 dag kuhane šunke
60 g maslaca
masnoća za namašćivanje oblika
žličicu kapara
žličica začinskog bilja
10 dag parmezana
200 ml vrhnja za kuhanje
3 žumanca
sol
papar
muškatni oraščić
1 filet srdele
bosiljak

Makarone kuhajte u puno slane vode oko 20 minuta da ostanu al dente. Ostavite da se ocijede. Rajčice narežite na sitne kockice. Odrežite zeleni dio mladog luka, očistite ga i sitno nasjeckajte. Narežite na sitne kockice šunku. Zagrijte u tavi 30 g maslaca pa u njemu prepržite luk da postane staklast. Propržite 3 minute rajčice i šunku. Namastite vatrostalni oblik, stavite u njega sadržaj tave, tjesteninu, kapare i začinsko bilje pa sve izmiješajte. Naribajte parmezan. Izmiješajte ga s vrhnjem i žumancima pa začinite solju, paprom i muškatnim oraščićem. Prelijte preko tjestenine. Sitno nasjeckajte filet srdele. Izmiješajte ga s preostalim maslacem i stavite na tjesteninu. Pecite u pećnici 15-20 minuta. Ukrasite bosiljkom.

Prethodni članakBerlinska jetra
Sljedeći članakPržene medene kuglice
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.