Sastojci:

– 80 dag očišćenih fileka
– 20 dag masnije dimljene pancete ili kobasica
– 300 ml rajčice/ može pelati/
– 3 jušne žlice ulja
– glavicu usitnjenog luka
– 2 češnja usitnjenog češnjaka
– mrkva
– malo celera
– majčine dušice
– prešin
– origano
– sol
– papar po ukusu

Priprema:

Nabavite već kuhane fileke ili ih stavite u posoljenu vodu i kuhate na laganoj vatri dok ne postanu mekane.

Na zagrijanom ulju propirjate usitnjeni luk, mrkvu celer i češnjak, dodajte narezanu pancetu i dinstajte dok ne posmeđe.

Kuhane fileke narežite na manje komade pomiješajte sa začinskim biljem i rajčicama pa dodate dinstanoj smjesi.

Sve promiješate, dolijte malo vode i zakuhjte. Smanjite vatru i nastavite kuhati još 30 minuta.

Poslužite toplo s ribanim parmezanom.

Prethodni članakNovi uvjeti uporabe pesticida
Sljedeći članakBiftek s povrćem
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.