width=TIJESTO:
• 25 dag maslaca
• 50 dag glatkog brašna
• 15 dag šećera u prahu
• 1 vanilin šećer
• 2 jaja
• naribana korica 1 limuna
• trecina vrećice praška za pecivo

KREMA:
• 3 dcl slatkog vrhnja
• 4 dag šećera
• 60 dag jagoda
• preljev za torte

Sve sastojke za prhko tijesto izmiješajte mikserom. Ostavite u frižideru da odstoji sat vremena. Nakon toga razvaljajte tijesto i utisnite ga u namašćene kalupe za košarice. Pecite oko 10-15 minuta na 180 stupnjeva. Za kremu pomiješajte slatko vrhnje i šećer te istucite u pjenasti šlag. Kremu stavite u slasticarsku vrećicu i napunite košarice kremom. Na kremu stavite jagode. Preljev za torte skuhajte prema uputama na vrećici i prelijte preko košarica.

Prethodni članakRolada od jagoda
Sljedeći članakTorta od krokanta
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.