Pripremite:
- • 30 dag junetine ili govedine
• 30 dag svinjetine
• 10 dag špeka
• 2 glavice crvenog luka - 2 krumpira
• crvena i žuta svježa paprika
• 15 dag svježe rajčice
• 2 češnja češnjaka
• slatke paprike
• sol
• papar
• oštro brašno
• 0,20 dcl goveđeg temeljca
Priprema:
Špek narezan na kockice propirjajte s narezanim crvenim lukom. Kad malo omekšaju, dodajte očišćene i oprane paprike rezane isto na kockice, a uz to dodajte i na sitno rezan češnjak.
Zatim stavite meso, narezano na kocke i pirjajte.
Očistite rajčice i krumpir pa narežite na kockice i stavite u posudu s mesom. Kada se meso propirjalo, pospite slatkom mljevenom paprikom (može i malo ljute),pa dodajte goveđi temeljac, začinite solju i paprom, te pustite da se meso kuha.
Isprobavajte kada je meso mekano i smjesa zgusnuta.
Ako vam se smjesa nije dovoljno zgusnula možete dodati malo brašna.