width=TIJESTO
• 30 dag glatkog brašna
• 1 prašak za pecivo
• 45g kakaa
• 2 žlice korice limuna
• sok od svježeg limuna
• 1 žlicica ekstrakta od vanilije
• 15 dag maslaca
• 20 dag šećera
• 4 jaja

KREMA
• 25 dag maslaca
• 15 dag šećera
• 15 dag kokosa
• 25 dag bijele čokolade (rastopljena i ohlađ ena)
• 15 dag svježih jagoda

Umiješajte brašno, prašak za pecivo i kakao. Dodajte koricu i sok od limuna te vaniliju. Mikserom izmiješajte maslac i šećer. Dodajte jaja i smjesu brašna i limuna. Uzmite duboki kalup za torte, namažite ga maslacem i napunite tijestom. U sredini ostavite udubljenje. Pecite 50 minuta na 180 º. Kremu ćete napraviti tako da istučete maslac i šećer. Postupno dodajite čokoladu i miksajte. Dodajte kokos i bijelu čokoladu i promiješajte. Košaricu napunite kremom, a zatim ukrasite jagodama.

Prethodni članakKrem namaz od lososa i škampi
Sljedeći članakMango torta
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.