width=ZA TIJESTO:
– 120 g brašna
– 30 g škroba
– 2 žlicice praška za pecivo
– 20 žlica vode sol

ZA OKRUGLICE:
– 50 dag ocišćenih račića
– 1-2 žličice Vegete
– 1 jaje
– 1-2 žlice škroba
– 1 žlica bijelog vina
– 1 kriška kruha
– ulje za prženje

Od brašna, škroba, praška za pecivo, vode i soli umutite polutekuću smjesu za tijesto i ostavite stajati oko 15 minuta. Račiće usitnite i stavite u dublju zdjelu. Dodajte im Vegetu, jaje, škrob, bijelo vino i ocijeđ eni kruh, koji ste prije toga namočili u malo vode. Smjesu vadite žlicicom, oblikujte kuglice, umočite ih u pripremljeno tijesto, a potom pržite u dubokom ulju oko 3 minute. Pržene okruglice stavite na papirnati ubrus kako bi se upila suvišna masnoća.

Prethodni članakNovci iz EU za promicanje poljoprivrednih proizvoda i hrane
Sljedeći članakZapečena juha od krumpira
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.