height=

Tijesto
– 4 jaja
– 4 žlice suncokretovog ulja
– 40 dag brašna
– prstohvat soli

Nadjev
– 25 dag od buta, prsa ili plečke mlađ eg
    vepra
– 2 ljutike očišćene
– 1 češanj češnjaka
– maslac
– sol
– papar
– 1 dcl desertnog vina
– 2 žumanjka
– 2 žlice vrhnja

Nadjev ćete dobiti tako što ćete očišćeno i na kockice narezano meso prodinstati na maslacu, zajedno s narezanom ljutikom i češnjakom. Namirnice začinite i zalijte desertnim vinom. Dinstajte dok se vino ne izgubi. Ostavite da se fil ohladi preko noći. Sutradan izmeljite meso, dodajte mu žumanjke i vrhnje, te sve dobro promiješajte kuhačom. Tijesto dobro umijesite i ostavite sat vremena da se odmori. Nakon toga ga razvucite valjkom na debljinu od 2 mm. Režite krugove i na svaki kružić dodajte malo fila. Rubove premažite bjelanjkom, spojite u polumjesece i dobro pritisnite, te ih presavinite. Kuhajte ih u slanoj vodi oko 10 minuta dok ne isplivaju na površinu. Tortelline možete poslužiti uz umak od rajčica i ribani parmezan.

Prethodni članakKnedli od špeka
Sljedeći članakCrno – bijeli kolačići
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.