width=Biskvit
– 4 jaja
– 5 žlica šećera
– 5 žlica oštrog brašna
– žlicica ruma
– pola praška za pecivo

Krema
– 2,5 dl sirupa od breskve
– 2 dl soka od bresaka
– 3 polovice bresaka iz staklenke (sitno nasjeckane)
– 1 puding okusa vanilije
– 1 žumanjak

Za ukrašavanje
– 4 dl biljnog vrhnja za šlag (izmiješajte mikserom da bude čvrsto)
– 1/2 staklenke kompota od bresaka
– 1 kutija petit beurre keksa sa čokoladom

Biskvit ćete dobiti tako što ćete izmiješati jaja sa šećerom, rumom i brašnom kojeg ste promiješali s praškom za pecivo. Pecite oko 20 minuta na 170 ºC. Za kremu zakipite sirup sa sokom. Žumanjak izmiješajte s pudingom i 2 žlice vode, pa zakuhajte u mješavinu sirupa i soka. Nanesite kremu na biskvit. Ukrasite šlagom, petit beurre keksima s čokoladom i breskvama. Ostavite da se ohladi i poslužite.

Prethodni članakBounty kolač
Sljedeći članakZakon o održivoj uporabi pesticida
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.