Biskvit
– 4 jaja
– 5 žlica šećera
– 5 žlica oštrog brašna
– žlicica ruma
– pola praška za pecivo
Krema
– 2,5 dl sirupa od breskve
– 2 dl soka od bresaka
– 3 polovice bresaka iz staklenke (sitno nasjeckane)
– 1 puding okusa vanilije
– 1 žumanjak
Za ukrašavanje
– 4 dl biljnog vrhnja za šlag (izmiješajte mikserom da bude čvrsto)
– 1/2 staklenke kompota od bresaka
– 1 kutija petit beurre keksa sa čokoladom
Biskvit ćete dobiti tako što ćete izmiješati jaja sa šećerom, rumom i brašnom kojeg ste promiješali s praškom za pecivo. Pecite oko 20 minuta na 170 ºC. Za kremu zakipite sirup sa sokom. Žumanjak izmiješajte s pudingom i 2 žlice vode, pa zakuhajte u mješavinu sirupa i soka. Nanesite kremu na biskvit. Ukrasite šlagom, petit beurre keksima s čokoladom i breskvama. Ostavite da se ohladi i poslužite.