– 12 malih mladih krumpira
– 600 g pilećih filea
Umak:
– 8 češnjeva češnjaka
– 60 ml bijelog vinskog octa
– 1 žlica sušenog origana
– 2 žlice nasjeckanog peršina
– 1 žlica meda
– 170 ml maslinovog ulja
– ¼ ljute paprike
– sol
– papar
Umak: Na malo maslinovog ulja prepržite, kratko čili, neoguljeni češnjak, pustite da se ohladi i ogulite ga. U dublju posudu stavite češnjak, ocat, origano, nasjeckani peršin, med, sol. Sve izmiksajte štapnim mikserom ili u blenderu, postupno dolijevajte, miješajući maslinovo ulje da dobijete emulziju.
Krumpir: Mladi krumpir operite, pa ga prelijte hladnom vodom koju ste prethodno posolili. Krumpir kuhajte toliko dugo sve dok s nožem ne uspijete zarezati do sredine krumpira. Krumpir nemojte prekuhat jer se još mora peći na roštilju. Ako nemate mali mladi krumpir uzmite velike, ali ih narežite na duge trake da se lakše ispeku na roštilju. Kada su krumpiri gotovi poslažite ih na štapiće za ražnjiće. Zagrijte roštilj na srednju vatru. Krumpire i piletinu prelijte s malo ulja, posolite i popaprite. Piletinu pecite sa svake strane oko 5 min, a krumpir pecite 2 minute sa svake strane. Gotovo meso i krumpir stavite na pladanj za serviranje, prelijte umakom, poklopite folijom. Pričekajte nekoliko minuta da se svi sastojci sjedine, a zatim poslužite jelo uz prigodnu ljetnu salatu.