Pripremite:
– 6 jaja
– 1 mladi luk
– 2-3 šnite slanine, špeka ili šunke
– 1 tikvica narezana na trakice
– 3 žlice brašna
– 2 žlice mlijeka
– soli i papar
– ribani sir
– 8 malih rajčica
– svježi nasjeckani peršin
Priprema:
Pećnicu zagrijte na 175 ºC. Protvanj obložite papirom za pečenje.
U zdjeli izmutite jaja, dodajte brašno i lagano izmiješajte. Zatim dodajte nasjeckani mladi luk, slaninu, špek ili šunku narezanu na tanke trakice, narezanu tikvicu i mlijeko. Posolite, popaprite i dodajte pola količine ribanog sira, te sve zajedno izmiješajte.
Smjesu prelijte u obložen protvanj, po vrhu posložite narezane polovice rajčice i lagano potisnite u smjesu, te pospite ostatkom ribanog sira.
Stavite u pećnicu i pecite 20-25 minuta. Kad je pečeno pospite nasjeckanim peršinom i servirajte toplo ili hladno.