Sastojci:

– 50 dag mljevenoga mesa
– 20 dag naribanog sira trapista
– peršin
– 2 žemlje
– 2 jaja
– 2 luka
– sol
– papar
– mješavina sušenog povrća
– 20 dag riže
– 150 ml mlijeka

Priprema:

Rižu skuhajte i ohladite. Žemlje izmrvite na manje komadiće, prelijte ih mlijekom i kada omekšaju istisnite višak mlijeka. Umijesite u jednu smjesu mljeveno meso, sitno narezani luk i peršin. Dodajte jedno jaje, ocijeđ eni kruh, sol, papar i mješavinu sušenog povrća.

Smjesu stavite na prozirnu foliju premazanu uljem. Pritišćite rukama da izravnate smjesu u pravokutnu formu.

Zatim u drugoj posudi umiješajte nadjev od polovine predhodno skuhane riže, jednog jaja, naribanog sira i soli. Nadjev od sira i riže rasporedite po mesu. Uz pomoć folije zavijte u čvrstu roladu. Roladu prebacite u pleh za pečenje obložen papirom za pečenje.

Roladu prije pečenja premažite uljem i pecite oko 60 minuta na 190 stupnjeva. Pečenu roladu možete poslužiti i toplu i hladnu uz salatu po želji.

Prethodni članakJ etrica s povrćem
Sljedeći članakJužnjačka juha
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.