Tortilje:
– 200 g glatkog brašna
– 40 g ulja
– 1/2 žličice soli
– 1/2 praška za pecivo
– 120 ml tople vode
Nadjev:
– 400 g mljevenog mesa
– 1 luk, 1 češanj češnjaka
– 1 zelena paprika
– 100 g kukuruza šećerca
– 100 g pasirane rajčice
– 50 g tvrdog sira
– sol, papar, Vegeta, muškatni oraščić, slatka crvena paprika
Kiseli umak:
– 1 kiselo vrhnje
– 1 žlica majoneze
– 1 češanj češnjaka
– sol, papar, usitnjeni peršin, limunov sok
Priprema tortilji: Zamjesite tijesto i ostavite ga da odstoji 2 sata. Podijelite ga u 10 jednakih dijelova te svaki dio tanko razvaljajte i pecite na teflonskoj tavi bez ulja po 25 sekundi sa svake strane. Gotove tortilje pokrijte kuhinjskom krpom da se ne suše.
Priprema nadjeva: Nasjeckajte luk i kratko popržite na malo ulja. Dodajte narezanu papriku i češnjak te zajedno još malo pržite. Dodajte mljeveno meso, sol, Vegetu i poklopite te ostavite tako 10-ak minuta. Podlijte s malo vode, dodajte po želji papar, muškatni oraščić, crvenu papriku i pirjajte dok meso potpuno ne omekša. Pred kraj kuhanja dodajte kukuruz, pasiranu rajčicu, a kad je sve kuhano pospite naribanim sirom i kratko promješajte da se sir otopi. Svaku tortilju punite nadjevom i zarolajte. Kratko popržite na malo ulja dok ne dobiju zlatnožutu boju.
Priprema kiselog umaka: U zdjelici pomiješajte kiselo vrhnje, majonezu, sitno nasjeckani češnjak, usitnjeni peršin, par kapi limunovog soka te začinite po želji solju i paprom. Tortilje poslužite s umakom uz miješanu sezonsku salatu.