Tijesto I:
– 8 žumanjaka
– 8 žlica šećera
– 2 žlice ulja
– 1,5 dcl mlijeka
– 8 žlica brašna
– 1/2 praška za pecivo
– 2 žlice kakaa
Tijesto II:
– 8 bjelanjaka
– 8 žlica šećera
– 2 žlice ulja
– 8 žlica brašna
– 1/2 praška za pecivo
Preljev:
– 6 dcl mlijeka
– 1 vanilin šećer
– 3 žlice šećera
Krema:
– 1 l mlijeka
– 3 pudinga od čokolade
– 6 žlica šećera
– 25 dag margarina
Priprema tijesta I: Izraditi žumanjke sa šećerom, dodati ulje i mlijeko. Na kraju dodati brašno s praškom za pecivo i kakaom.
Priprema tijesta II: Izraditi bjelanjke sa šećerom, dodati ulje, brašno, te prašak za pecivo. U kalup stavljati naizmjenično (pomoću žlice) svijetlo i tamno tijesto. Peći na 180 °C oko pola sata.
Priprema preljeva: Pečeni biskvit preliti prokuhanim preljevom.
Priprema kreme: U mlijeku skuhati puding. U vruće umješati margarin. Premazati biskvit i ukrasiti tučenim vrhnjem za šlag.
Recept iz knjige Moji najbolji kolači 2