Tijesto:
– 50 dag brašna
– 2 jaja
– 18 dag margarina
– 2 žlice šećera
– 1 prašak za pecivo
– malo mlijekab
Nadjev:
– 1,5 kg kiselkastih jabuka
– cimet
Bijela glazura:
– 3 bjelanjka
– 20 žlica šećera
– voda
Priprema tijesta: U brašnu pomiješanom s praškom za pecivo razmrviti margarin, dodati šećer i jaja, te s malo mlijeka izraditi prhko tijesto. Razvaljati i staviti u namašten i pobrašnjen lim, na njega staviti nadjev i peći oko 30 min na 180-200 °C.
Priprema nadjeva: Jabuke oguliti, naribati, posipati cimetom i pirjati na laganoj vatri stalno miješajući oko 5 min.
Priprema bijele glazure: Ulupati čvrst snijeg od bjelanjaka. U malo vode (toliko da pokrije šećer) skuhati šećer da se otopi i zatim vruće polako ulijevati u gotov snijeg stalno miksajući. Pečeni kolač premazati snijegom i nakratko vratiti u pećnicu (oko 50 °C) da lagano požuti. Ukrasiti po želji.
Recept iz knjige Moji najbolji kolači