Prhko tijesto:
– 15 dag glatkog brašna
– 15 dag margarina
– 1 žumanjak
Tijesto za biskvit:
– 6 bjelanjaka
– 15 dag šećera
– 5 žumanjaka
– 10 dag mljevenih oraha
– 15 dag čokolade za kuhanje
– 1 žlica kakaa
– 1/2 praška za pecivo
Krema:
– 4 dcl mlijeka
– 3 žlice oštrog brašna
– 1 žlica gustina
– 6 žlica šećera
– 1 vanilin šećer
– 20 dag margarina
Preljev:
– 30 dag višanja iz kompota
– 0,5 l soka od višanja
– 2 preljeva za torte
Priprema prhkog tijesta: Od navedenih sastojaka zamijesiti tijesto, razvaljati ga i staviti u namašten lim.
Priprema tijesta za biskvit: Bjelanjke istući u čvrsti snijeg pa postupno dodavati šećer dok se ne otopi, zatim jedan po jedan žumanjak, mljevene orahe, rastopljenu čokoladu, kakao i prašak za pecivo. Miješati ručno nekoliko minuta. Smjesu preliti preko prhkog tijesta i staviti peći na 175 °C oko 30 minuta.
Priprema kreme: 3 dcl mlijeka staviti da zavrije i u to umiješati smjesu od brašna, gustina, šećera, vanilin šećera i 1 dcl mlijeka. Kuhati nekoliko minuta. U ohlađeno dodati omekšali i izrađeni margarin i dobro izmiješati. Kremu staviti na ohlađeni biskvit.
Priprema preljeva: Višnje poslagati po kremi. Preljev pripremiti sa sokom prema uputi s vrećice. Preliti po višnjama.
Recept iz knjige Moji najbolji kolači 2