width=– 500 g purećeg filea
– 600 g raznih gljiva
-100 g oraha
– 1 žlica mrvljenih suhih crnih trubača
– 1 crveni luk
– 1dcl mlijeka
– 2 žličice gustina za umake
– malo slanine
– ulje
– kockica maslaca
– timijan
– sol, papar
– peršin i/ili celer
– 1/2 žličice češnjaka u prahu
– 1/2 žličice muškatnog oraščića

Meso narežite na trakice, gljive na ploškice, orahe grublje nasjeckajte. Nasjeckajte luk i slaninu na sitno, a celer i peršin naribajte. Prodinstajte kratko luk i slaninu na malo ulja. Kada luk omekša dodajte meso i orahe, malo posolite, te pirjajte uz miješanje dok meso ne poprimi jednaku boju sa svih strana. Zatim dodajte gljive, kockicu maslaca, trubače, timijan, posolite i popaprite, podlijte s malo vode te poklopite na kratko dok se gljive ne opuste. Dodajte celer i peršin, podlijte s malo vode i ostavite da se kuha oko 20-tak minuta uz povremeno miješanje. Na kraju dodajte mlijeko u koje ste umiješali gustin, češnjak u granulama i muškatni oraščić i pustite da još kratko provrije dok se ne zgusne.

Prethodni članakStupanje u posjed i zakoni
Sljedeći članakJuha od kukuruza
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.