Priprema:
– 1 kunić (1,2 do 1,5 kg)
– 5 žlica ulja
– crni mljeveni papar
– 80 g pancete narezane na ploške
– 1 žlica Vegete
Za umak:
– 400 g kuhanog i očišćenog kestena
– 200-250 ml vode
– 150 ml bijelog vina
– 20 g maslaca
– 2 žličice Vegete
Kunića narežite na veće komade, začinite Vegetom i paprom, pokrijte aluminijskom folijom i ostavite u hladnjaku oko 2 sata. Narezane komade kratko popecite sa svih strana na zagrijanom ulju, obložite narezanom pancetom, stavite na namašćenu dublju posudu i podlijte s oko 100 ml vode. Tako pripremljenog kunića pokrijte aluminijskom folijom i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 45 minuta. Pečenog kunića izvadite iz pećnice i stavite na toplo mjesto. Kuhani i očišćeni kesten usitnite i pomiješajte s masnoćom u kojoj se pekao kunić. Dodajte vino, maslac, vodu, Vegetu i uz stalno miješanje kratko prokuhajte. Pečenog kunića poslužite s umakom od kestena, kiflicama od krumpirova tijesta, a po želji i pirjanim bukovačama.