Crni užitak. Jednostavan i brz biskvitni kolač od čokolade i oraha savršen je uz dobro društvo i čašicu omiljenog napitka u kojem ćete naprosto uživati.

 width=

Sastojci za tijesto:
20 dag čokolade
25 dag margarina
32 dag šećera
8 žumanjaka
12 dag brašna
12 dag mljevenih oraha
8 bjelanjaka


Glazura:
10 dag čokolade
4 dag šećera
2 – 3 žlice mlijeka
4 dag margarina

Priprema tijesta: Pjenasto umutiti žumanjke sa šećerom, dodati margarin, rastopljenu čokoladu, brašno, orahe i na kraju lagano umiješati snijeg od bjelanjaka. Peći u dubljem limu.

Priprema glazure: Miješati na laganoj vatri čokoladu, šećer i mlijeko, maknuti s vatre i dodati margarin. Preliti pečeni kolač.

 

Recept iz knjige Moji najbolji kolači

Prethodni članakTorta s likerom od jaja
Sljedeći članakHrskavi jaffa minjoni
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.