– 1,5 kg teleće potrbušine bez kosti
– 250 g svježeg kravljeg sira
– 1 jaje
– 150 g pršuta
– 1 glavica luka
– 250 ml mesnog temeljca
– 300 g svježeg špinata
– 40 g naribanog tvrdog sira
– 4 tvrdo kuhana jaja
– 170 ml bijelog vina
– maslinovo ulje
– 1 grančica ružmarina
– sol
– papar
Očišćeni špinat prokuhamo u vreloj vodi 1-2 minute, ocijedimo ga i stavimo da se ohladi, teletini odstranimo višak kako bi meso bilo iste debljine, a luk nasjeckamo. U zdjelu s kravljim sirom razbijemo svježe jaje, dodamo naribani tvrdi sir, začinimo solju i paprom te izmiješamo sastojke. Teletinu stavimo na radnu površinu opnom prema gore i zarežemo ju nožem kako se ne bi skupljala tijekom pečenja. Zatim teletinu okrenemo mesnom stranom prema gore, posolimo ju, prekrijemo ploškama pršuta, rasporedimo blanširani špinat, preko njega smjesu od sira i jaja, tvrdo kuhana jaja stavimo na stranu mesa koju ćemo prvu početi savijati i meso savijemo u roladu te posolimo. Zatim roladu povežemo kuhinjskom vezicom, premjestimo u tavu, na 2-3 žlice ugrijanog ulja i roladu pržimo sa svih strana. Nakon 10-ak minuta roladu premjestimo u vatrostalnu posudu, a na masnoću od prženja dodamo sjeckani luk, grančicu ružmarina, posolimo, promiješamo, ulijemo bijelo vino i juhu te kuhamo dok tekućina napola ne ispari. Potom dobivenim umakom prelijemo roladu, vatrostalnu posudu poklopimo i stavimo u pećnicu, zagrijanu na 240 °C, 1 sat i 30 min.