Sastojci:

  • 500 g svinjskog mesa
  • 500 g telećeg mesa
  • 300 g miješanog mljevenog mesa
  • 750 g mariniranih gljiva
  • 4–5 glavica luka
  • krem juha od gljiva
  • sol
  • papar
  • origano
  • začinska paprika
  • lovorov list

Priprema:

Svinjsko i teleće meso isjecite na kockice i kuhajte pola sata. Prodinstajte luk, dodajte kuhano teleće meso, propržite nekoliko minuta, ubacite svinjsko meso i dinstajte.

Od mljevenog mesa, začina, jaja i prezli napravite ćufte i ostavite ih sa strane. Mesu dodajte marinirane gljive, a poslije pet minuta i ćufte.

Krem juhu od gljiva skuhajte u juhi koja je ostala od kuhanja mesa. Začinite je i dodajte u lonac. Kuhajte još nekoliko minuta i sve prelijte u keramičku posudu.

Pecite oko 90 minuta na 200 °C.

Prethodni članakJesu li redoviti studenti oslobođeni plaćanja sudskih pristojbi?
Sljedeći članakDomaća parizer salama
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.