Tijesto:
– 3 jaja
– 3 žlice šećera
– 4 žlica ulja
– ½ praška za pecivo
– 2 žlice kakaa
– 4 žlice oštrog brašna
Nadjev:
– 20 dag mljevenih lješnjaka
– 3 žlice šećera
– 3 žlice mlijeka
Krema od čokolade:
– 1 puding od čokolade
– 15 dag margarina
Krema od vanilije:
– 1 puding od vanilije
– 15 dag margarina
Za ukras:
– ½ l vrhnja za šlag
– ribana čokolada za kuhanje
Priprema tijesta: Žumanjke pjenasto umutiti sa šećerom. Dodati ulje, brašno pomiješano s kakaom i praškom za pecivo pa lagano kuhačom umiješati snijeg od bjelanjaka. Peći 10 minuta na 180 °C. Provjeriti čačkalicom da li je biskvit pečen.
Priprema nadjeva: Zakuhati mlijeko sa šećerom pa preliti preko mljevenih lješnjaka. Nadjev staviti na biskvit.
Priprema kreme od vanilije: Puding skuhati sa šećerom u 4 dcl mlijeka i u hladno umiješati omekšani margarin. Namazati preko nadjeva.
Priprema kreme od čokolade: Puding skuhati sa šećerom u 4 dcl mlijeka i u hladno umiješati omekšali margarin. Namazati preko kreme od čokolade. Priprema: Vrhnje istući u čvrst šlag i namazati ga preko kreme od vanilije. Posipati ribanom čokoladom.
Recept iz knjige Moji najbolji kolači 2