Podloga:
– 1 paket lisnatog tijesta
Krema:
– 2 l mlijeka
– 1 l vode
– 20 dag škrobnog brašna
– 6 žlica oštrog brašna
– 30 dag šećera
– 4 vanilin šećera
– 20 dag Nestlé Dessert Noir čokolade
– 8 jaja
– 6 žlica šećera
Za ukras:
– ½ l vrhnja za šlag
Priprema podloge: Lisnato tijesto razvući u kalup veličine 28 x 35 cm, izbockati vilicom i peći na 180 – 200 °C.
Priprema kreme: U 3 dcl mlijeka umiješati škrobno brašno, oštro brašno, 30 dag šećera, vanilin šećer i žumanjke. U većem loncu kuhati ostatak mlijeka i vodu. Kad zakuha, dodati izmiješanu smjesu i kuhati na laganoj vatri 10 – ak minuta uz stalno miješanje. Pola kuhane kreme odvojiti u drugu zdjelu, dodati natrganu čokoladu i miješati dok se ne otopi. U obje kreme, dok su još vruće, dodati po polovicu snijega od bjelanjaka istučenog s 6 žlica šećera i dobro izmiješati. Vruće kreme ulijevati naizmjence na lisnato tijesto.
Priprema ukrasa: Ohladiti, ukrasiti tučenim vrhnjem i ukrasima po želji.
Recept iz knjige „Moji najbolji kolači 2“