– 1 paket većih oblatna
Žuto tijesto (mjera je šalica za kavu):
– 5 jaja
– 5 šalica šećera
– 1 šalica ulja
– 1 šalica mlijeka
– 5 šalica oštrog brašna
– 1 prašak za pecivo
Smeđe tijesto:
Sve isto kao i kod žutog tijesta, samo dodati 2 žlice kakaa.
Krema:
– 1 l mlijeka
– 12 žlica oštrog brašna
– 25 dag šećera
– 1 margarin
– 1 žlica kakaa
Priprema žutog tijesta: Umutiti žumanjke sa šećerom, dodati ulje, mlijeko, brašno pomiješano s praškom za pecivo, i na kraju snijeg od bjelanjaka. Peći u velikom limu obloženom papirom za pečenje. Pečeno izrezati na 10 jednakih traka.
Priprema smeđeg tijesta: Ista kao i kod žutog tijesta, samo s kakaom.
Priprema kreme: Skuhati mlijeko s brašnom i šećerom i u vruće dodati margarin rezan na listiće i kakao. Oblatnu staviti na vlažnu krpu i slagati biskvitne trake u dva reda žuto-smeđa, smeđe-žuta. Premazati kremom i zamotati u roladu.
Recept iz knjige „Moji najbolji kolači 2“