Farma Marijančanka d.o.o. odlučila je dodanu vrijednost svojim proizvodima realizirati proizvodnjom funkcionalne hrane. Proizvode jaja s prirodno povećanim sadržajem omega-3 masnih kiselina. One su neophodne za zdravlje i bolje funkcioniranje ljudskog organizma.

Dizajnerska ili pametna jaja plod su znanstvenih istraživanja i primjene novih nutricionističkih spoznaja u hranidbi nesilica. Nastaju tako da se u hranu za nesilice uvrste krmiva prirodno bogata omega-3 masnim kiselinama. Ona se metaboličkim procesima u probavnom traktu životinja apsorbiraju iz hrane i ugrađuju u strukturu i sastav jaja na najprirodniji način. Kako su koristi od uporabe omega-3 jaja veće od osnovnih nutritivnih, ova jaja se svrstavaju u funkcionalnu hranu. To znači da je to hrana koja utječe na poboljšanje zdravlja i bolje funkcioniranje ljudskog organizma.

Pročitajte još:

Povećanje vrijednosti poljoprivrednih proizvoda

U Japanu tražene hrvatske smokve

Pčele u ličkom kolu

Najbolje lokalno iz Međimurja

Agroturizam s pričom

Izgled ambalaže poljoprivrednih proizvoda itekako je bitan!

Sve stručne tekstove objavljene u Gospodarskom listu u razdoblju od 2016. do 2020. godine čitajte i u našoj Digitalnoj kolekciji koju možete naručiti ovdje

Pretplatnici na sadržaj Gospodarskog lista ostvaruju pravo na besplatne savjete. Ako ste pretplatnik postavite pitanje klikom ovdje
Ako se želite pretplatiti to možete učiniti ovdje
Prethodni članakPčele u ličkom kolu
Sljedeći članakNajbolje lokalno iz Međimurja
doc. dr. sc. Branka Šakić Bobić
Branka Šakić Bobić radi kao viši asistent na Agronomskom fakultetu u Zagrebu na Zavodu za menadžment i ruralno poduzetništvo. Branka Šakić Bobić je rođena 26. svibnja 1978. u Zagrebu. Osnovnu školu završila je u Zagrebu (1992.), kao i opću gimnaziju (1996.). Na Sveučilištu u Zagrebu akademske godine 1996./97. upisuje na Agronomskom fakultetu studij Bilinogojstva, smjer Agroekonomika na kojem je diplomirala 2004. godine. Po završetku studija zapošljava se kao asistent u Zavodu za upravu poljoprivrednog gospodarstva (sada Zavod za menadžment i ruralno poduzetništvo). MBA specijalistički poslijediplomski studij Poslovno upravljanje u agrobiznisu završava 2007. godine. Akademski stupanj doktorice znanosti stječe 19. ožujka 2013. obranom doktorske disertacije pod naslovom „Model poslovnog odlučivanja u sustavu proizvodnje krava-tele prema troškovnoj analizi”. Suradnica je u nastavi na dva modula na preddiplomskim i četiri modula na diplomskim studijima na Sveučilištu u Zagrebu Agronomski fakultet. Pristupnica se znanstveno usavršavala u inozemstvu: na Hohenheim University u Njemačkoj, Agricultural University of Wroclaw u Poljskoj, Montana State University u SAD i na Wageningen UR Centre for Development Innovation, Nizozemska. Stručno se usavršavala na radionicama i seminarima u Hrvatskoj i inozemstvu (16th Pacioli workshop u Zagrebu, MACE workshop u Sofiji u Bugarskoj, Interactive Strategic Management radionica u Križevcima, više radionica i seminara u organizaciji Sveučilišta u Zagrebu). Članica je Hrvatskog agroekonomskog društva.