OPG Furlan iz Like bavi se selećim pčelarstvom. Tako uspijevaju dobiti različite vrste meda dobrim planiranjem i maksimalnim iskorištavanjem različitih pašnih lokacija, kao i veće prinose.

Aktivno pčelare s oko 100 pčelinjih zajednica, a njihov med se izdvaja po originalnom dizajnu etikete i prepoznatljiv je po liniji proizvoda ‘Ličko kolo’. Na etiketama su ilustrirane pčele obučene u narodnu nošnju i povezane u Ličko kolo čime su povezali svoje proizvode s tradicijskom baštinom i na taj način dodali vrijednost svom proizvodu. Također, osim kvalitete na koju su iznimno usredotočeni, u OPG Furlan svjesni su učinka promocije i prepoznatljivosti. Med uglavnom prodaju na kućnom pragu, lokalnoj tržnici i na manifestacijama na području Like.

Pročitajte još:

Povećanje vrijednosti poljoprivrednih proizvoda

U Japanu tražene hrvatske smokve

Marijančanka jaja s više omega-3 masnih kiselina

Najbolje lokalno iz Međimurja

Agroturizam s pričom

Izgled ambalaže poljoprivrednih proizvoda itekako je bitan!

Prethodni članakU Japanu tražene hrvatske smokve
Sljedeći članakMarijančanka jaja s više omega-3 masnih kiselina
doc. dr. sc. Branka Šakić Bobić
Branka Šakić Bobić radi kao viši asistent na Agronomskom fakultetu u Zagrebu na Zavodu za menadžment i ruralno poduzetništvo. Branka Šakić Bobić je rođena 26. svibnja 1978. u Zagrebu. Osnovnu školu završila je u Zagrebu (1992.), kao i opću gimnaziju (1996.). Na Sveučilištu u Zagrebu akademske godine 1996./97. upisuje na Agronomskom fakultetu studij Bilinogojstva, smjer Agroekonomika na kojem je diplomirala 2004. godine. Po završetku studija zapošljava se kao asistent u Zavodu za upravu poljoprivrednog gospodarstva (sada Zavod za menadžment i ruralno poduzetništvo). MBA specijalistički poslijediplomski studij Poslovno upravljanje u agrobiznisu završava 2007. godine. Akademski stupanj doktorice znanosti stječe 19. ožujka 2013. obranom doktorske disertacije pod naslovom „Model poslovnog odlučivanja u sustavu proizvodnje krava-tele prema troškovnoj analizi”. Suradnica je u nastavi na dva modula na preddiplomskim i četiri modula na diplomskim studijima na Sveučilištu u Zagrebu Agronomski fakultet. Pristupnica se znanstveno usavršavala u inozemstvu: na Hohenheim University u Njemačkoj, Agricultural University of Wroclaw u Poljskoj, Montana State University u SAD i na Wageningen UR Centre for Development Innovation, Nizozemska. Stručno se usavršavala na radionicama i seminarima u Hrvatskoj i inozemstvu (16th Pacioli workshop u Zagrebu, MACE workshop u Sofiji u Bugarskoj, Interactive Strategic Management radionica u Križevcima, više radionica i seminara u organizaciji Sveučilišta u Zagrebu). Članica je Hrvatskog agroekonomskog društva.