Farma Marijančanka d.o.o. odlučila je dodanu vrijednost svojim proizvodima realizirati proizvodnjom funkcionalne hrane. Proizvode jaja s prirodno povećanim sadržajem omega-3 masnih kiselina. One su neophodne za zdravlje i bolje funkcioniranje ljudskog organizma.

Dizajnerska ili pametna jaja plod su znanstvenih istraživanja i primjene novih nutricionističkih spoznaja u hranidbi nesilica. Nastaju tako da se u hranu za nesilice uvrste krmiva prirodno bogata omega-3 masnim kiselinama. Ona se metaboličkim procesima u probavnom traktu životinja apsorbiraju iz hrane i ugrađuju u strukturu i sastav jaja na najprirodniji način. Kako su koristi od uporabe omega-3 jaja veće od osnovnih nutritivnih, ova jaja se svrstavaju u funkcionalnu hranu. To znači da je to hrana koja utječe na poboljšanje zdravlja i bolje funkcioniranje ljudskog organizma.

Pročitajte još:

Povećanje vrijednosti poljoprivrednih proizvoda

U Japanu tražene hrvatske smokve

Pčele u ličkom kolu

Najbolje lokalno iz Međimurja

Agroturizam s pričom

Izgled ambalaže poljoprivrednih proizvoda itekako je bitan!

Prethodni članakPčele u ličkom kolu
Sljedeći članakNajbolje lokalno iz Međimurja
doc. dr. sc. Branka Šakić Bobić
Branka Šakić Bobić radi kao viši asistent na Agronomskom fakultetu u Zagrebu na Zavodu za menadžment i ruralno poduzetništvo. Branka Šakić Bobić je rođena 26. svibnja 1978. u Zagrebu. Osnovnu školu završila je u Zagrebu (1992.), kao i opću gimnaziju (1996.). Na Sveučilištu u Zagrebu akademske godine 1996./97. upisuje na Agronomskom fakultetu studij Bilinogojstva, smjer Agroekonomika na kojem je diplomirala 2004. godine. Po završetku studija zapošljava se kao asistent u Zavodu za upravu poljoprivrednog gospodarstva (sada Zavod za menadžment i ruralno poduzetništvo). MBA specijalistički poslijediplomski studij Poslovno upravljanje u agrobiznisu završava 2007. godine. Akademski stupanj doktorice znanosti stječe 19. ožujka 2013. obranom doktorske disertacije pod naslovom „Model poslovnog odlučivanja u sustavu proizvodnje krava-tele prema troškovnoj analizi”. Suradnica je u nastavi na dva modula na preddiplomskim i četiri modula na diplomskim studijima na Sveučilištu u Zagrebu Agronomski fakultet. Pristupnica se znanstveno usavršavala u inozemstvu: na Hohenheim University u Njemačkoj, Agricultural University of Wroclaw u Poljskoj, Montana State University u SAD i na Wageningen UR Centre for Development Innovation, Nizozemska. Stručno se usavršavala na radionicama i seminarima u Hrvatskoj i inozemstvu (16th Pacioli workshop u Zagrebu, MACE workshop u Sofiji u Bugarskoj, Interactive Strategic Management radionica u Križevcima, više radionica i seminara u organizaciji Sveučilišta u Zagrebu). Članica je Hrvatskog agroekonomskog društva.