Medena Ena. Prekrasan kremasti kolač od vanilije s želeom od šumskog voća. Savršeno osvježavajuć prikladan je svaku prigodu.
Biskvit:
✦3 jaja
✦3 žlice šećera
✦3 žlice oštrog brašna
✦1 žlica kakaa
✦1 prašak za pecivo
✦2 žlice tople vode
✦mlijeko za močenje
Priprema: Istući čvrst snijeg od bjelanjaka postupno dodajući šećer. Smanjiti mikser na najnižu brzinu pa dodati jedan po jedan žumanjak i sve suhe sastojke i vodu. Peći u kalupu dimenzije 30 x 20 cm obloženom papirom za pečenje, na 180 °C oko 15 minuta. Pečeni biskvit namočiti mlijekom.
Krema:
✦600 ml mlijeka
✦2 pudinga od vanilije
✦125 g šećera
✦2 mljevene želatine (20 g)
✦300 ml vrhnja za šlag
Priprema: Puding umutiti s malo mlijeka pa ukuhati u ostatak mlijeka sa šećerom. Kuhati dok se ne zgusne i maknuti s vatre. U vrelo dodati nabubrelu i otopljenu želatinu i dobro promešati. Kremu pokriti prozirnom folijom i ostaviti da se ohladi do sobne temperature. U ohlađeno dodati izrađeno vrhnje za šlag i sve zajedno izmiksati. Kremu staviti na biskvit.
Žele:
✦450 g šumskog voća
✦ 100 g šećera
✦250 ml vode
✦1 puding od vanilije
Priprema: Šumsko voće kuhati sa šećerom i malo vode. Puding razmutiti u ostatku vode i ukuhati u voće miješajući dok se ne zgusne. Malo ohladiti i rasporediti po kremi.
Recept iz knjige “Moji kremasti kolači”