Medena Ena. Prekrasan kremasti kolač od vanilije s želeom od šumskog voća. Savršeno osvježavajuć prikladan je svaku prigodu.

Biskvit:

✦3 jaja

✦3 žlice šećera

✦3 žlice oštrog brašna

✦1 žlica kakaa

✦1 prašak za pecivo

✦2 žlice tople vode

✦mlijeko za močenje

Priprema: Istući čvrst snijeg od bjelanjaka postu­pno dodajući šećer. Smanjiti mikser na najnižu br­zinu pa dodati jedan po jedan žumanjak i sve suhe sastojke i vodu. Peći u kalupu dimenzije 30 x 20 cm obloženom papirom za pečenje, na 180 °C oko 15 minuta. Pečeni biskvit namočiti mlijekom.

Krema:

✦600 ml mlijeka

✦2 pudinga od vanilije

✦125 g šećera

✦2 mljevene želatine (20 g)

✦300 ml vrhnja za šlag

Priprema: Puding umutiti s malo mlijeka pa uku­hati u ostatak mlijeka sa šećerom. Kuhati dok se ne zgusne i maknuti s vatre. U vrelo dodati nabubrelu i otopljenu želatinu i dobro promešati. Kremu pokriti prozirnom folijom i ostaviti da se ohladi do sobne temperature. U ohlađeno dodati izrađeno vrhnje za šlag i sve zajedno izmiksati. Kremu staviti na biskvit.

Žele:

✦450 g šumskog voća

✦ 100 g šećera

 ✦250 ml vode

✦1 puding od vanilije

Priprema: Šumsko voće kuhati sa šećerom i malo vode. Puding razmutiti u ostatku vode i ukuhati u voće miješajući dok se ne zgusne. Malo ohladiti i rasporediti po kremi.

Recept iz knjige “Moji kremasti kolači”

Preporučujemo vam da pogledate još jedan fini recept: Šumski leptirić