PRIPREMITE:
1 kg goveđeg repa
5 glavica luka
1 limun
3 žlice ulja
1 lovorov list
6 zrna papra
sol
0,5 l crnog vina ili mošta
200 g šampinjona
400 g graška
3 rajčice
mljevenu papriku
1 žlicu brašna
Operite i posušite gove đi rep, a potom ga narežite na komade dugačke 4 cm. Očistite i prepolovite luk. Operite limun i odrežite jednu plošku. Zagrijte ulje u posudi s poklopcem. Propržite u njoj komade mesa i luk. Dodajte lovorov list, papar u zrnu i plošku limuna. Posolite i nalijte vino ili mošt. Poklopljeno pirjajte 2 sata na slaboj vatri. Očistite i operite šampinjone. Očistite i operite grašak.
Prelijte rajčice vrućom vodom pa ih ogulite i narežite na sitne kockice. Deset minuta prije završetka kuhanja dodajte mesu gljive, grašak i rajčice. Zacinite solju i mljevenom crvenom paprikom. Izmiješajte 1 žlicu brašna i 3 žlice hladne vode pa dodajte umaku da se zgusne.