– 5 dag pinjola
– 25 dag špinata
– 10 dag naribanog parmezana
– 20 dag ovčjeg sira
– 1 jaje
– 1,5 kg janjećeg buta
– 2 žlice ulja
– 350 ml bijelog vina
– 400 ml janjećeg temeljca
– zelenje za juhu
– 1 kg mladih krumpira
– 30 dag rajčica
– ružmarin
– 2 žlice maslaca
Prepržite pinjole bez ulja. Pomiješajte parmezan i jaje, dodajte špinat i začinite. Ovčji sir narežite na komadiće i dodajte špinatu i ostalim sastojcima. Napunite but. Zamotajte ga, začinite i pričvrstite čačkalicama. Zelenje za juhu očistite i narežite na sitne komadiće. Zagrijte ulje i na njemu ispecite but sa svih strana, dodajte vino i pustite da krčka. Zatim dodajte zelenje za juhu i ružmarin. Stavite u pećnicu da se peče oko 2 sata. Postupno dodajte temeljac. U me đuvremenu ogulite krumpire, narežite ih i kuhajte. Rajčice očistite i prepolovite. Gotov but izvadite, premjestite u posudu i stavite na toplo. Umak procijedite, dodajte preostali temeljac, začinite i prokuhajte. Kuhane krumpire prepržite zajedno s rajčicama i ružmarinom.