width=1 žlica maslinova ulja
1 kg janjećeg mesa
pola žlice soli
crni papar
luk
2 mrkve
1 crvena paprika
4 šalice vode
3 velika krumpira
1 žlica svježeg ružmarina
1 šalica poriluka narezanog
nasjeckani peršin

Narežite luk, mrkvu i papriku na veće komade, a krumpir razrežite na četvrtine. Zagrijte ulje u dubokom loncu na srednje jakoj vatri i dodajte janjetinu. Lagano miješajte dok meso ne dobije smeđu boju. Posolite, popaprite pa dodajte narezani luk, mrkvu i pastrnjak. Ostavite povrće da se krčka s mesom nekoliko minuta. Kada povrće malo omekša, dodajte vodu. Kada voda provre, smanjite vatru. Ostavite da se krčka (uz povremeno miješanje) oko sat vremena dok meso ne omekša. Zatim dodajte krumpire i kuhajte još dvadesetak minuta, nakon čega ubacite poriluk i svježi ružmarin. Kuhajte nepokriveno dok krumpiri ne budu kuhani te svakako pazite da se ne raspadnu. Skinite s vatre i pustite nekoliko minuta da odstoji kako bi se okusi što više povezali. Poslužite u vrućim zdjelama i ukrasite svježim peršinom.

Prethodni članakZakon o poljoprivredi i Zakon o potpori poljoprivredi i ruralnom razvoju
Sljedeći članakZapečeni kotleti
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.