1 žlica maslinova ulja
1 kg janjećeg mesa
pola žlice soli
crni papar
luk
2 mrkve
1 crvena paprika
4 šalice vode
3 velika krumpira
1 žlica svježeg ružmarina
1 šalica poriluka narezanog
nasjeckani peršin
Narežite luk, mrkvu i papriku na veće komade, a krumpir razrežite na četvrtine. Zagrijte ulje u dubokom loncu na srednje jakoj vatri i dodajte janjetinu. Lagano miješajte dok meso ne dobije smeđu boju. Posolite, popaprite pa dodajte narezani luk, mrkvu i pastrnjak. Ostavite povrće da se krčka s mesom nekoliko minuta. Kada povrće malo omekša, dodajte vodu. Kada voda provre, smanjite vatru. Ostavite da se krčka (uz povremeno miješanje) oko sat vremena dok meso ne omekša. Zatim dodajte krumpire i kuhajte još dvadesetak minuta, nakon čega ubacite poriluk i svježi ružmarin. Kuhajte nepokriveno dok krumpiri ne budu kuhani te svakako pazite da se ne raspadnu. Skinite s vatre i pustite nekoliko minuta da odstoji kako bi se okusi što više povezali. Poslužite u vrućim zdjelama i ukrasite svježim peršinom.