width=Priprema:
– 1 kunić (1,2 do 1,5 kg)
– 5 žlica ulja
– crni mljeveni papar
– 80 g pancete narezane na ploške
– 1 žlica Vegete

Za umak:
– 400 g kuhanog i očišćenog kestena
– 200-250 ml vode
– 150 ml bijelog vina
– 20 g maslaca
– 2 žličice Vegete

Kunića narežite na veće komade, začinite Vegetom i paprom, pokrijte aluminijskom folijom i ostavite u hladnjaku oko 2 sata. Narezane komade kratko popecite sa svih strana na zagrijanom ulju, obložite narezanom pancetom, stavite na namašćenu dublju posudu i podlijte s oko 100 ml vode. Tako pripremljenog kunića pokrijte aluminijskom folijom i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 45 minuta. Pečenog kunića izvadite iz pećnice i stavite na toplo mjesto. Kuhani i očišćeni kesten usitnite i pomiješajte s masnoćom u kojoj se pekao kunić. Dodajte vino, maslac, vodu, Vegetu i uz stalno miješanje kratko prokuhajte. Pečenog kunića poslužite s umakom od kestena, kiflicama od krumpirova tijesta, a po želji i pirjanim bukovačama.

Prethodni članakVarivo od povrća i mesa
Sljedeći članakSočno jelo od srnetine
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.