width=– 1,5 kg očišćene buče
– 2 luka
– 5 rajčica
– brašna
– 3 žlice ulja
– 3 žlice maslaca
– 1 žličica šećera
– 2 svinjske kobasice
– sol
– papar
– kim
– timijan
– 2 žlice krušnih mrvica
– 10 dag naribanog ementalera

Buču narežite na komade i posolite. Luk ogulite i narežite na kolutiće. Rajčice stavite kratko u kipuću vodu, te ih zatim ogulite i narežite na komadiće. Buču uvaljajte u brašno. Zagrijte 2 žlice ulja i 2 žlice maslaca u tavi i prepržite komadiće buče. Stavite ih na kuhinjski papir da se upije masnoća. Luk zajedno s 1 žlicom maslaca,1 žlicom ulja i šećerom kratko prepržite. Meso iz svinjskih kobasica istisnite i dodajte luku, zajedno s rajčicama. Sve sastojke začinite i kratko prodinstajte. U namašćeni kalup složite jedan sloj buče. Na njega stavite smjesu od luka, rajčica i mesa te tako naizmjenično slažite sastojke dok se ne potroše. Pospite krušnim mrvicama i ementalerom. Po želji na vrh možete staviti još malo maslaca. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 190 ºC oko 45 minuta.

Prethodni članakŠto je potrebno za prodaju voća i povrća?
Sljedeći članakQuiche Lorraine
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.