PRIPREMITE:
4 debela poriluka
sol
8 ploški kuhane šunke
2 žlice maslaca
2 žlice brašna
naribani muškatni oraščić
50 g edamera
2 žlice kiselog vrhnja
3 grančice peršina
masnoća za namaščivanje oblika
Odstranite vanjske listove poriluka, a potom ga operite i poprečno prerežite tako da dobijete ukupno 8 komada (poriluk će zadržati lijepu zelenu boju ako ga nakon pranja poškropite limunovim sokom i pustite da djeluje oko 10 minuta). Poklopljen skuhajte u slanoj vodi. Ocijedite ga i sačuvajte juhu. Svaki komad poriluka omotajte ploškom šunke. Namastite oblik za nabujak pa u njega stavite komade poriluka. Napravite svijetlu zapršku od maslaca i brašna (bešamel). Postupno joj dodajte vodu od kuhanja poriluka i miješajte dok ne nastane ujednačen umak. Prokuhajte i začinite muškatnim oraščićem. Operite, posušite i sitno nasjeckajte peršin. Naribajte sir. Dodajte umaku vrhnje i sir. Prelijte umakom komade poriluka, pospite ih peršinom i zapecite u pećnici na 200 °C.