Pripremite:

  • • 30 dag junetine ili govedine
    • 30 dag svinjetine
    • 10 dag špeka
    • 2 glavice crvenog luka
  • 2 krumpira
    • crvena i žuta svježa paprika
    • 15 dag svježe rajčice
    • 2 češnja češnjaka
    • slatke paprike
    • sol
    • papar
    • oštro brašno
    • 0,20 dcl goveđeg temeljca

Priprema:

Špek narezan na kockice propirjajte s narezanim crvenim lukom. Kad malo omekšaju, dodajte očišćene i oprane paprike rezane isto na kockice, a uz to dodajte i na sitno rezan češnjak.

Zatim stavite meso, narezano na kocke i pirjajte.

Očistite rajčice i krumpir pa narežite na kockice i stavite u posudu s mesom. Kada se meso propirjalo, pospite slatkom mljevenom paprikom (može i malo ljute),pa dodajte goveđi temeljac, začinite solju i paprom, te pustite da se meso kuha.

Isprobavajte kada je meso mekano i smjesa zgusnuta.

Ako vam se smjesa nije dovoljno zgusnula možete dodati malo brašna.

 

Prethodni članakTalijanski sendvič
Sljedeći članakŠufnudle u umaku od gljiva
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.